';

HL Display – Design Engineer


BAKGRUND
 
HL Displays utvecklingsorganisation består dels av regionala designcentren runt om i världen som ansvarar för kundanpassad utveckling, samt en central R&D organisation som bedriver arbetet med utveckling av framtida systemlösningar och koncept. R&D organisationen fokuserar på att ta fram nya produkter på en strategisk nivå och målet är att ta fram nästa generations lösningar för butikskommunikation och varuexponering.

HL Display investerar för att kunna möta framtidens nya butiksmiljöer och prioriterar arbetet med produktutveckling och nya innovationer för att även i framtiden kunna erbjuda kunderna nya intressanta koncept.
 

ROLLEN
 
Som Design Engineer medverkar du i utvecklingsarbetet från idé till färdig produkt vilket innebär ett nära samarbete både med externa leverantörer och tillsammans med andra avdelningar inom HL Display. Huvudfokus som utvecklare är arbetet med att realisera idéer och ambitioner till prototyp och färdig produkt. Du kommer att arbeta med att ta fram framförallt formsprutade produkter och detaljer till våra nya produktsortiment från idéstadie till att ta fram underlag för offert, beställa prover och kommunicera med tillverkare. Arbetsuppgifter som att verkställa tester, utprovningar av nya produktidéer och dokumentationsframtagning kommer också att ingå i din vardag.
 
Här ges du möjligheten till en internationell och utmanande roll i ett driftigt, dynamiskt och marknadsledande företag. En tjänst som bjuder på utmaningar såväl som stimulans för dig som gillar att jobba i ett högt tempo i en föränderlig företagsmiljö.
 

 • Ta fram produktionsfärdiga produkter från koncept och prototypstadie.
 • Konstruktion i Creo Parametrics och Solid Works
 • Prototyptillverkning – för hand eller med Stratasys 3D printer.
 • Funktionstestning av prototyper
 • Ta fram underlag för offerter och verktygsframställning mm.


KVALIFIKATIONER

 
Vi söker dig med ett genuint intresse för utveckling och innovation, som är högskoleingenjör eller motsvarande och har dokumenterad erfarenhet från likvärdigt konstruktionsarbete.
 

 • Du har relevant högskoleutbildning med inriktning mot konstruktion.
 • Några års erfarenhet av konstruktionsarbete och då gärna av likvärdiga produkter/komponenter i polymera material.
 • Erfarenhet av konstruktion av formsprutade produkter är meriterande.
 • Du har erfarenhet och god förståelse för produktutvecklingsprocessen och dess olika faser.
 • Du är innovativ och kan skapa dina egna prototyper.
 • Erfarenhet av 3D CAD och det är meriterande om du har erfarenhet av Pro E/Creo Parametrics.
 • Du talar och skriver engelska på en god nivå.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Lämplig kandidat för rollen är en person som har ett stort intresse för ny teknik och är intresserad av att söka nya lösningar. För att arbetet ska fungera effektivt måste du kunna samarbeta, vara lyhörd och strukturerad. Du ska också ha en förmåga att arbeta effektivt under stark tidspress.

ÖVRIGT
 
Placeringsringsort: Nacka Strand, Stockholm
Start: Snarast, enligt överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar HL Display med Kandidathuset. För frågor om tjänsten vänligen kontakta ansvarig konsult, Sebastian Törnquist, sebastian.tornquist@kandidathuset.se

Företag:
Befattning: Design Engineer
Placeringsort: Nacka